*Nieuws 

25-03-2014

Nog een maandje, dan is het zover. Eind april verwachten we de eerste 3 Sergeant veulens. Sergeant is de afgelopen hengstenkeuring definitief goedgekeurd. We zijn erg benieuwd naar zijn veulens. Ook het komende jaar hebben we Sergeant in de wei. In totaal verwachten we er zelf 5 van Sergeant in 2014. Ook bij andere merriehouders komen enkele Sergeants.

07-10-13

Update Keuring 2013

Het is alweer een weekje geleden maar dan nu een update van de premiekeuring Oost-Veluwe 2013:

Giselle van de Kruidhof (Ulver*Owenda (August)) Veulenpremie+Kopplaats+Veulenkampioen grote maat. Giselle stond er mooi voor, ze heeft een mooi lang voorbeen en een hoge schoft wat ik graag zie. Ze stapt en draaft sterk.

 

Gisanne van de Vijfmorgen (Bergerac*Dollie (Zico van de Kuiperij)) Geen premie en 5e plek. Gisanne kreeg helaas geen premie. Ze stond er volgens ons redelijk voor ook al had ze een dekje. Volgend jaar zeker weer mee, want het zit er wel in!

Fay-Fay van de Kruidhof (Gresini*Primrose (Newton)) Enterpremie+Kopplaats+Jeugdkampioen middenmaat+Algemeen Jeugdkampioen. Fay-Fay liet zich erg mooi zien. Ze heeft veel front en goede bewegingen.

Elly van de Drosthoeve (Justus * Goldstar) Twenterpremie en 2e plek in de rubriek. Was wat aan de zware kant maar liet zich erg goed zien.

Diamond van de Kruidhof (Nelantinus*Walita (Balade) 2e premie en 4e plek. Was wat vettig en is wat kort in de croupe. Zeer terecht geplaatst. Hopelijk wordt ze met een veulen aan de voet mooier, dit verwacht ik wel.

Xandra van de Olde Maten (Justus) 2e premie en 4e plek. Deed het goed, had wel een plekje hoger mogen lopen.

Giselle en Fay-Fay zullen in Lunteren verschijnen, nu goed in conditie houden!

 

21-05-13

En weer een merrieveulentje van Ulver. Als moeder Dianne van de Kruidhof. Wat een klein en makkelijk veulentje! Foto's volgen. (veulens 2013)

17-05-13

En ja hoor, eindelijk is het eerste veulen er, een Ulver uit Owenda van de Hertraksestraat. Een mooi ogend merrieveulen met een beste schoft en schouder, dat zien we graag bij een nuchter veulen, genieten in de wei! Zie de foto's bij veulens 2013

10-05-13

Vanwege het spermaonderzoek van Dirk van de Groote Woerd hebben we een andere hengst gehuurd, namelijk Sergeant van de Kleine Tip. Sergeant is een hengst met een zeer interessante afstamming met als vader Elegant van de Schaapshoeve en als moeder Lucy van Bunswaard (Edmund van de Brouwerij)

23-04-13

Over een dag of 10 verwachten we het eerste veulen van Ulver uit Owenda. We zijn zeer benieuwd naar de Ulvers! 

23-03-13

Beide 3 jarige merries, Dianne en Diamond van de Kruidhof in het stamboek opgenomen. Diamond met extra mooie lijst. Dianne was 103 cm. groot en Diamond 94 cm.

21-01-13 NIEUWE POLL

Kijk bij Poll voor een nieuwe interessante poll!!

21-01-13

Mini Nieuws:

We hebben er 2 minimerries bij gekocht. De jongste 2 kinderen wilden graag een mini. Deze moesten wel zwart zijn uiteraard. We hebben 2 mooie mini's gevonden in Xandra van de Olde Maten (Justus van Kort Ambacht * Jasper van de Olde Maten * Parlington Angus) en Elly van de Drosthoeve (Justus van Kort Ambacht * Goldstar van de Beatrixlaan * Expensive van Bromishet). We hopen er een leuke minifokkerij (bij) op te zetten met deze merries. Foto's en nadere info volgen zsm.

01-11-2012

Zsa-Zsa verkocht. Kennissen van ons wilden graag een makkelijke shetlander om bij hun rijpaard te staan, en voor kinderen te beleren. Zsa-Zsa, de 1e premie kroondochter van Milka van stal de Lind was hier uitermate geschikt voor en heeft ons erf verlaten.

01-10-2012

Mooie Keuring Wenum Wiesel 2012

We hebben de volgende resultaten behaald op 29-09-2012:

-Jarnik van Werven (6 jr.) beste voorbrenger jongste categorie!!!

 

-Fifa van de Kruidhof         5e plek geen premie     is erg hakkig

-FayFay van de Kruidhof     Kopnummer                veulenpremie

-Diamond van de kruidhof   3e plek                      enterpremie

-Dianne van de Kruidhof     3e plek                      enterpremie

-Zsa-Zsa van de Kruidhof    2e plek                      1e premie

-Primrose van Geldersoord  Kopnummer                 1e premie

PRIMROSE VAN GELDERSOORD KAMPIOEN GROTE MAAT, DAGKAMPIOEN, EREKAMPIOEN!

-Daarnaast hebben we van Anton Hurenkamp Alysha van de Drosthoeve een tijd in het land gehad om haar voor te bereiden op de premiekeuring, zij liep op kop met een 1e premie! Anton gefeliciteerd!

 

 

 

06-08-2012

Veulens toegevoegd

12-03-2012

HENGST 2012:

Voor 2012 hebben wij de hengst "Ulver van het Aegterhuus" gehuurd van hengstenhouderij Kramp te Valburg. Vorig jaar hebben we de merries weggebracht maar je mist dan de veulens in de wei in de mooiste periode van het jaar. Ulver heeft een topafstamming met veel Preferent en Superpreferent bloed in de aderen. We hopen met Ulver meer in de middenmaat te komen en het ras en de beweging een extra inpuls te geven!

04-03-2012

Nieuwe merrie in het land.

Onderweg kwam ik een merrie tegen in een groot koppel, welke naar Duitsland zouden gaan voor export. Deze merrie aangeschaft, lijkt vanwege haar bloedlijnen en resultaten een goede. Binnenkort meer info over deze "Owenda van de Hertraksestraat" bij Merries. Owenda is een halfzus van Libero W uit dezelfde moeder. De vader is August van de Kosterweide.

31-12-2011

--------NIEUWE POLL HENGSTEN--------

De Poll rondom het kroonschap is afgesloten. 74% van de stemmers geeft aan door te willen met het Kroonpredikaat zoals we dat nu kennen.

Er wordt een nieuwe poll geplaatst rondom goedkeuring hengsten.

10-12-2011

Helaas is Caylee vandaag niet goedgekeurd voor de dekdienst. Het begon al verkeerd vanmorgen, hij werd 99 cm. gemeten terwijl het echt een middenmaats hengst is. Caylee wordt geruind en zal in 2012 op de PK Wenum Wiesel verschijnen om punten te verzamelen voor moeder Walita.

Ben overigens niet erg te spreken over de goedgekeurde hengsten in de midden en grote maat. Wat hebben we bijvoorbeeld aan een mini gefokte middenmaats vos? Ook overtuigde deze hengst zeker niet. Ook de buitenlanders konden mij niet bekoren. De grote maat kende een zeer mooie hengst in Casper van het Aegterhuus, dit kan een topper worden. Eigenaren van harte met jullie goedgekeurde hengsten!

24-10-2011

Diddle (Stanley*Zsa-Zsa) en Elite (Stanley*Jeannet) verkocht.

22-10-2011

Nationaal Kampioenschap

We hebben met Diamond van de Kruidhof deelgenomen aan de NK te Lunteren.

Zij liep op de 2e plek achter de latere kleine maat jeugdkampioene Daphne van Lierop.

We kunnen dus tevreden terugkijken op deze dag!

Alle kampioenen gefeliciteerd!

24-09-2011

PREMIEKEURING 2011 ZEER GOED VERLOPEN VOOR "de Kruidhof"

Emerald van de Kruidhof (Yan * Walita) kopnummer met veulenpremie

Diamond van de Kruidhof (Nelantinus * Walita) kopnummer, enterpremie en Jeugdkampioen kleine maat.

Dianne van de Kruidhof (Stanley * Jeannet) 3e plek met enterpremie

Zsa-Zsa van de Kruidhof (Kashmir * Milka) 2e plek met 2e premie

Walita van de Geershof (Balade) kopnummer met 1e premie

Primrose van Geldersoord (Newton) kopnummer met 1e premie

 

6 ponies mee, 4 kopplaatsen en een kampioen, wij zijn zeer tevreden!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Geert Alofs
11 jaar geleden

Ha die edwin leuke site heb je gemaakt, ziet er goed uit.

En afgelopen jaar heb je geweldig meegedaan met de keuring en ook in lunteren .

een shetlandergroet uit Angeren.

groet Geert.